Maanparannus ja maatalouden vesirakennus molemmin puolin Suomen lahtea

← Takaisin
DOI/ISBN-numero ISBN 978-9949-33-728-6
Päivämäärä 2014
Avainsanat historia, maanparannus, maatalouden vesirakennus, Viro
Rahoitus Salaojituksen Tukisäätiö
Organisaatio Salaojituksen perinneyhdistys ja Eesti Maaparandajate Selts
Sivut 165
Kieli suomi

Julkaisu on kirjoitettu kahdella kielellä viroksi (Maaparandus molemal pool Soome lahte) ja suomeksi.

Maatalousasiantuntijoiden yhteydet Viron ja Suomen välillä elpyivät 1900-luvun jälkipuoliskolla, jolloin maatalouden parissa työskenteleviä virolaisia vieraili Suomessa järjestetyissä maatalousnäyttelyissä. Viron jälleenitsenäistyminen vauhditti kaikinpuolista kanssakäymistä, ja yhteistyötä kehitettiin myös maatalouden vesirakennuksen ja yleisemmin maanparannuksen aloilla. Käytännön toimia olivat alkuvaiheessa virolaisten kouluttaminen Suomessa. Yhteistyö jatkui monien seminaarien järjestämisellä ja kansainvälisten järjestöjen toimintaan osallistumisella.

Kirjaan on tallennettu maanparannuksen historiaa ja nykypäivää. Kirjan tekoa on helpottanut usean historiasta kiinnostuneen maanparantajan kuten Juri Kuumin, Mart Seppin ja Anto Jusken aikaisempi työ.

Yhteistyömme on edistänyt ympäristörakentamisen kuten kosteikkojen, selkeytysaltaiden, säätösalaojituksen jne. käyttöönottoa maissamme. Näiden toimenpiteiden toivotaan vähentävän hajakuormitusta ja parantavan yhteisen Itämeremme tilannetta.