Ajankohtaista / maalis 03, 2016

Maankuivatus ja vesiensuojelu -seminaari Suitian linnassa 26.5.2016

Salaojituksen Tukisäätiö sr ja Salaojayhdistys ry järjestävät yhdessä Maankuivatus ja vesiensuojelu -seminaarin Siuntiossa Suitian linnassa 26.5.2016. Seminaarin tarkoituksena on koota yhteen eri tahoja kuulemaan ja keskustelemaan keinoista, joilla voitaisiin vähentää pelloilta huuhtoutuvien ravinteiden määrää vaarantamatta maan hyvää kuivatusta. Maataloutemme haasteet poikkeavat muiden EU-maiden haasteista mm. pohjoisen sijaintimme ja ilmasto-olosuhteidemme vuoksi, eikä maankuivatuksen tärkeyttä monestikaan ymmärretä. Yhteinen tavoitteemme on löytää parhaat keinot maatalouden vesistökuormituksen vähentämiseksi, pitää samalla huolta hyvästä maankuivatuksesta ja osata kertoa tämä myös muille. Seminaarissa on esittelyssä uusi salaojitustutkimustietopankki, josta kaikki voivat vapaasti hakea salaojitukseen liittyvää tutkimustietoa. Seminaarin yhteydessä esiintyvät myös mittaustekniikkaan erikoistuneet yritykset. Seminaariin toivotetaan tervetulleiksi kaikki maatalouden vesistökuormituksen pienentämiseksi ponnistelevat. Seminaari ja salaojitustietopankki ovat osa Salaojituksen Tukisäätiön Itämeri-sitoumusta.

BSAG_CM_10x10cm