Ajankohtaista / maalis 02, 2022

Kutsu Maatalouden kestävä vesienhallinta – keinoja sopeutua ilmastonmuutokseen ja lisätä luonnon monimuotoisuutta -seminaariin

Kutsu

Maatalouden kestävä vesienhallinta – keinoja sopeutua ilmastonmuutokseen ja lisätä luonnon monimuotoisuutta

 -seminaariin

Aika:            Torstai 13.10.2022 klo 9:00 – 17:00

Paikka:        Kansallismuseon auditorio

Salaojituksen Tukisäätiö, Salaojayhdistys, Maa- ja vesitekniikan tuki sekä Baltic Sea Action Group järjestävät Maatalouden kestävä vesienhallinta -keinoja sopeutua ilmastonmuutokseen ja lisätä luonnon monimuotoisuutta -seminaarin 13.10.2022 Kansallismuseon auditoriossa.

Seminaarin tavoitteena on keskustella ja tuoda esiin erilaisia näkökulmia maatalouden kestävään vesienhallintaan, ilmastonmuutoksen varautumisen ja sopeutumisen keinoista sekä luonnon monimuotoisuuden säilyttämisestä ja lisäämisestä.  Seminaarin osana järjestetään innovaatiokilpailu, jonka tavoitteena on saada uusia ideoita, joilla voitaisiin varautua ja sopeutua tulevaan lämpimämpään kuivuuden ja rankkasateiden jaksottamaan ilmastoon niin, että muutos voitaisiin hyödyntää ja sen haitallisia vaikutuksia vähentää. Kilpailu on kaikille avoin.

Seminaariin ovat lämpimästi tervetulleita viranomaiset, rahoittajat, neuvojat, tutkijat, suunnittelijat, urakoitsijat, viljelijät, alan opiskelijat ja muut asiasta kiinnostuneet.

Lämpimästi tervetuloa seminaariin!

 Seminaariin voi ilmoittautua 30.9.2022 saakka  tästä

Etäosallistumiseen voi ilmoittautua 13.10.2022 asti.

 Kutsua saa vapaasti välittää eteenpäin.

 

 Seminaarin ohjelma

8:30-9:00        Aamukahvi

9:00-9:05        Seminaarin tekniset ohjeet

9:05-9:15         Seminaarin avaus, valtuuskunnan puheenjohtaja Gustav Rehnberg, / Salaojituksen Tukisäätiö sr

9:15-9:45        Keynote-esitelmä: Euroopan näkökulma ilmastonmuutokseen sopeutumiseen ja luonnon monimuotoisuuden                                                                                                 säilyttämiseen/lisäämiseen maataloudessa, Yliasiamies Jyrki Katainen, Sitra       

9:45-10:15      Globaali näkökulma ilmaston muutokseen sopeutumiseen ja luonnon monimuotoisuuden säilymisen tärkeyteen –                                                                                       ravitsevan ruuan riittävyys, Ohjelmajohtaja Tiina Huvio, Finnish Agri-agency for Food and Forest Development, FFD

10:15-10:45     Sopeutuminen muuttuvaan ympäristöön vesienhallinnan keinoin, Vesitalousjohtaja Olli-Matti Verta, MMM

10:45-11:15     Katseet sääkartoilta maan alle – Muuttuvassa ilmastossa mittaustieto korvaa kokemuksen, viljelijän puheenvuoro,                                                                                        dosentti Johannes Tiusanen      

11:15-12:30     Lounas

12:30-13:00    Luonnon monimuotoisuuden huomioiminen maatalouden vesirakentamisessa, Erikoistutkija Pasi Valkama, SYKE

13:00-13:30    Pelto kuin pesusieni – Monia hyötyjä uudistavalla viljelyllä, Projektijohtaja Eija Hagelberg, BSAG, uudistava maatalous

13:30-14:00    Turvemaat ja niiden kestävä viljely vesitalouden keinoin, Tutkija Maarit Liimatainen, Luke

14:00-14:30    Säätösalaojituksen ja altakastelun mahdollisuudet tuotannon ja ympäristön näkökulmasta, Asiantuntija Minna Mäkelä,                                                                                 Salaojayhdistys ry

14:30-15:00     Kahvi

15:00-15:30     Innovaatiokilpailu

15:30                  Seminaarin päätös, toiminnanjohtaja Minna Maasilta, Maa- ja vesitekniikan tuki ry   

                             Posterit ja tarjoilua klo 17 asti